Półkolonie Za Jeden Uśmiech Czarnków

To już ostatni album zdjęć, wspomnień z trzytygodniowej pracy opiekunów półkolonii Za Jeden Uśmiech i wolontariuszy AIESEC, oraz wypoczynku dzieci z powiatu czarnkowsko – trzcianeckiego. W tegoroczne wakacje odpoczywała z nami 100 dzieci. Półkolonie zorganizowane były w Wieleniu i Czarnkowie przez Stowarzyszenie Rozwoju Lokalnego Dynia oraz Akademię Nauki Czarnków Fundacja Centrum Wszechświata. Tematyka rozwoju osobistego zainteresowała najbardziej‚ a szczególnie zajęcia z Akademii Nauki, Aflatoun in Poland Heweliusz Centrum Edukacji, język angielski w wakacje! Z wolontariuszami z AIESEC Poland nie było to trudne, a przyjemne! Poznaliśmy Chiny i Algierię, skosztowaliśmy tamtejszych wyśmienitych daktyli.

Dziękujemy za wsparcie Staroście Powiatu Czarnkowsko – Trzcianeckiego Tadeuszowi Teterusowi za podarunki dla opiekunów i wolontariuszy, Wójtowi Gminy Czarnków Bolesławowi Chwarściankowi oraz Pani Monice Piotrowskiej za gorące przyjęcie w urzędzie. Dziękuję również Panu Burmistrzowi Grzegorzowi Kaźmierczakowi za słowa uznania, docenienia i wsparcie.

Bardzo dziękujemy naszym sponsorom – Bankowi PKO BP Oddział w Czarnkowie, WBK Czarnków, oraz Ubezpieczalni Szymkowiak z Lubasza. Dzięki ich hojności uczestnicy półkolonii otrzymali pamiątki i nagrody.

"Czarnków stał‚ się Centrum Wszechświata" – i z tymi słowami Pana Starosty Tadeusza Teterusa mówimy do zobaczenia w Akademii Nauki i zapraszamy do korzystania z naszej bogatej oferty edukacyjnej i wypoczynkowej.