Dni Ziemi Wieleńskiej

Energia, moc, ogień bijący ze sceny! – to słowa Burmistrz Wielenia Elżbiety Rybarczyk, gdzie w dniach 21 – 22 sierpnia 2018 roku, miała miejsce impreza plenerowa z okazji Dni Wielenia. Był czas dla sportowców, społeczników, dzieci i młodzieży, każdy znalazł coś dla siebie.

Ważną rolę w obchodach Dni Wielenia odegrało środowisko lokalne (m.in. stowarzyszenia, młodzież, seniorzy, sportowcy, wędkarze, hodowcy gołębi, sołectwa czy rady osiedlowe) oraz sponsorzy, którzy zapewnili część wspaniałych atrakcji.

Tegoroczne Dni Ziemi Wieleńskiej rozpoczęły się na sportowo od Turnieju Piłki Nożnej o Puchar Burmistrza Wielenia. Natomiast drugi dzień obchodów to koncerty takich zespołów jak „Łobuzy” czy AKT. Imprezę umilił również występ muzyczny Stefano Terrazzino z zespołem. Największym zainteresowaniem cieszył się koncert polskiego duetu DJ – skiego tworzącego muzykę klubową – KALWI & REMI.

IV edycja Strefy Wyzwalania Społecznej Energii zbudowanej z ponad 10 wyjątkowych stoisk, po raz kolejny stała się urozmaiceniem dla muzycznych atrakcji. Atrakcje dla dzieci zapewniło Stowarzyszenie Rozwoju „Dynia” oraz MY Fundacja Edukacji i Rozwoju Centrum Wszechświata. Smakołykami częstowały panie z Koła Gospodyń Wiejskich z Roska.

Koncertowe popołudnie zaczęło się od śląskich szlagierów Duetu Karo, a następnie zagrały rodzime zespoły disco polowe: Joker Squad i Adonis.

Olbrzymia energia popłynęła ze sceny podczas koncertu gwiazdy wieczoru! Belgijski piosenkarz DANZEL, wykonujący muzykę taneczną podbił serca wszystkich mieszkańców i przybyłych gości na kort miejski w Wieleniu.

Było wspaniale! Dziękujemy, że mogliśmy wziąć udział w tej imprezie!