Ferie z Półkoloniami Za Jeden Usmiech

Półkolonia Za Jeden Uśmiech zima 2019

W dniach od 14.01. do 18.01.2019 roku w Czarnkowie i w Wieleniu, odbyły się jak co roku półkolonie Za Jeden Uśmiech, zorganizowane przez Fundację Edukacji i Rozwoju Centrum Wszechświata oraz przez Stowarzyszenie Rozwoju Lokalnego Dynia. W zajęciach  uczestniczyło ponad 50 dzieci w wieku od 6 –12 lat. W ramach wolontariatu AISEC gościliśmy również, studentów    z Kolumbii i Algierii.

Uczestnicy półkolonii poznali język angielski, hiszpański, koreański, oraz arabski. Dowiedzieli się również ciekawych faktów o kulturze krajów z których pochodzili Laura i Ibrahim. Oprócz zajęć edukacyjnych były również zajęcia sportowe, artystyczne i relaksacyjne prezentujące jedną z form zajęć w Akademii Nauki. Uatrakcyjnieniem pobytu na półkolonii był  wyjazd dzieci wraz z opiekunami do Tarnowa Podgórnego na basen oraz kręgle.

Miłym zaszczytem były odwiedziny u władz, miejsc w których odbywały się półkolonie. Dzieci spotkały się m.in. ze Starostą powiatu czarnkowsko – trzcianeckiego Panem  Feliksem Łaszczem, Burmistrzem Czarnkowa Panem Andrzejem Tadlą, oraz Panią Burmistrz Wielenia Elżbietę Rybarczyk, którzy bardzo serdecznie ugościli dzieci i podarowali im drobne upominki. Bardzo dziękujemy!

W ostatnim dniu ferii z półkoloniami dzieci odwiedziły Komendę Powiatową Policji w Czarnkowie oraz Komendę Powiatową Państwowej Straży Pożarnej w Czarnkowie. Za możliwość odwiedzin jeszcze raz dziękujemy!

Dziękujemy również firmie Danex z Roska, Urzędowi Miasta Wieleń, oraz Bankowi Spółdzielczemu w Wieleniu za wsparcie w organizacji półkolonii!

Wszystko dobre szybko się kończy, ale już latem zapraszamy ponownie! Do zobaczenia!