Kampania Społeczna Akademia Świadomego Rodzica - Indywidualne wzorce uczenia się

W ramach naszej akcji przeprowadzamy bezpłatny warsztat psychologiczny dla rodziców dzieci przedszkolnych i szkolnych oraz rodziców młodzieży gimnazjalnej. Naszym głównym celem jest zwiększenie zaangażowania rodziców w szeroko rozumiany proces edukacji swojego dziecka.

Zapraszamy na pierwszy warsztat pt.: Indywidualne wzorce uczenia się.

Każdy z nas ma indywidualny sposób uczenia się – a więc przyswajania informacji, przechowywania ich, przypominania i przekazywania. To tak zwany indywidualny wzorzec myślenia. Poznanie wzorca uczenia się dziecka może być cenną pomocą w spożytkowaniu jego zdolności. Duża część tego, co przywykliśmy nazywać problemami psychologicznymi lub trudnościami w nauce, wyrasta w gruncie rzeczy z tego, że nie rozumiemy, jak funkcjonuje umysł dziecka. Dzieci o różnych wzorcach inaczej myślą, mówią i reagują na otaczający je świat. Każdy wzorzec potrzebuje odmiennych metod uczenia się, m.in. czytania. Dziecko, które ma problem z czytaniem wcale nie musi być dyslektykiem.

Po warsztatach Rodzice:

- będą wiedzieli jaki jest wzorzec uczenia się ich dziecka, - będą wiedzieli jakie sposoby przekazywania wiedzy pomogą ich dziecku w nauce, - dowiedzą się jak formułować komunikaty skierowane do dziecka, by dziecko "słyszało", - poznają swój wzorzec i najlepsze dla siebie samych sposoby na naukę.

Prowadząca warsztaty - Olga Wojciechowska

Jeśli jeszcze nie wiesz, czy Akademia Świadomego Rodzica jest dla Ciebie, być może w podjęciu decyzji pomogą Ci wypowiedzi rodziców i nauczycieli, którzy już uczestniczyli w spotkaniach z nami:

„Nie wiedziałam, że psychologia może być tak ciekawa.”

„Jestem bardzo zadowolona z warsztatów. Podobał mi się sposób prowadzenia, zrozumiale i z humorem”.

„Warsztaty spowodowały, że czuję większą pewność siebie. Nikt nie uczył nas, jak być dobrymi rodzicami dla swoich dzieci. Z radością odkryłam, że wiele rzeczy robię intuicyjnie dobrze i będę teraz bardziej świadoma tego, co się dzieje między mną a dzieckiem”.

„Inaczej patrzę na siebie i swoje dziecko”.

„Ta wiedza bardzo wiele rzeczy zmienia w moim rozumieniu siebie i moich dzieci”.

„Akademia Rodzica jest obowiązkowa, dla każdego świadomego rodzica. Polecam wszystkim swoim znajomym. Rewelacja!”.

Serdecznie zapraszamy!

Zapisz się już dziś!

W razie pytań prosimy dzwonić pod numer tel. 601 993 400 Ilość miejsc jest ograniczona i o zapisie będzie decydowała kolejność zgłoszeń!

Zespół Fundacji Edukacji i Rozwoju Centrum Wszechświata
ul. Zamkowa 3