Magic English – język angielski dla przedszkolaków

Metoda

Magic English to najbardziej naturalna metoda nauki języka angielskiego z jaką może spotkać  się dziecko w nieanglojęzycznym kraju. Może taką być, bo zakłada udział wszystkich zmysłów, budując w ten sposób naturalne konteksty, w których dziecko może go doświadczać.

W odróżnieniu od innych metod nie skupia się wyłącznie na wzroku i słuchu, a uczy języka angielskiego przez zabawę także za pomocą dotyku, węchu i smaku. Dzieci będące kursantami Magic English wykorzystują naturalność  zapamiętywania i uczenia się poprzez angażowanie ich wszystkich bez wyjątku. Zajęcia prowadzone są wyłącznie w języku angielskim, a uwzględnienie wszelkich możliwych kanałów odbioru języka przez dziecko, pozwala wykorzystać w pełni olbrzymi potencjał jego błyskawicznie rozwijającego się mózgu.

Metoda Magic English opiera się także na globalnym czytaniu metodą Domana. Podczas naszego kursu Dziecko stymulowane jest dużą ilością wyrazów, które zapamiętuje po kształcie, bez wnikania w ich strukturę. Naturalny kontekst w jakim występują, przy jednoczesnym wielozmysłowym doświadczaniu sprawiają, że dziecko szybko zaczyna tworzyć do nich reprezentacje i je rozumieć. Integralną częścią naszego programu są także napisane po angielsku książeczki, które w krótkim czasie dziecko zaczyna samodzielnie czytać.

Kursy

Magic English 3-4 latki Pierwsza część programu, dedykowana najmłodszym przedszkolakom, pozwala im poznać ok 250 słów i zwrotów w j. angielskim związanych z ich najbliższym otoczeniem. Dzieci uczą się języka poprzez całkowite zanurzenie w nim. Kurs zapewnia maluchom ogrom atrakcji. Dzieci poznają kolory na kwiecistej łące, organizują piknik, na którym uczą się o jedzeniu, jadą na farmę, by nakarmi zwierzęta, a także uciekają przed deszczem i cieszą się słońcem, a to wszystko bez wychodzenia ze szkoły.

Magic English 4-5 latki

Druga odsłona programu to j. angielski przez pryzmat pozytywnych emocji. Dzieci nauczą się w nim co to znaczy kochać, czy też być szczęśliwym. Oczywiście nie zabraknie tego, co związane z bezpośrednim otoczeniem, dlatego wraz z dziećmi zajrzymy do lodówki, posprzątamy bałagan w pokoju, będziemy przeglądać  się w lustrze, a także utulimy naszego misia przed pójściem spać. Kolejna osłona Magic English to kolejnych 300 słów i zwrotów w j. angielskim i niezliczone projekty artystyczne.

Magic English 5-6 latki – Aloha Adventure

Magic English Aloha Adventure to podróż przez 7 kontynentów. Twoje Dziecko zatańczy sambę w Rio de Janeiro i stworzy drużynę piłkarską, dowie się jak znaleźć Gwiazdę Polarną na Biegunie Północnym, zamieni się w australijskiego wynalazcę, cofnie się za pomocą specjalnie skonstruowanej maszyny do starożytnego Egiptu, odkryje skamieniałości w Wielkim Kanionie i zje ze smakiem posiłki w różnych częściach Europy. Magic English to magia wszystkich zmysłów. Kolejny poziom, to kolejnych 300 słów i zwrotów, o które j. angielski dziecka będzie bogatszy.