Kolorowa Przyszłość

Kolorowa Przyszłość to projekt działań profilaktycznych. Dzięki pozyskanej dotacji sfinansowaliśmy zajęcia profilaktyczne Spójrz Inaczej i Kolorowy Tenis oraz zapewniliśmy uczestnikom projektu darmowy transport do Lubasza na organizowane zajęcia. W ramach wolontariatu zorganizowaliśmy także zajęcia dla młodych adeptów piłki nożnej i tańca.

Cel projektu:

przeprowadzenie cyklu działań profilaktycznych w zakresie przeciwdziałania uzależnieniom dla dzieci, młodzieży i ich rodzin, w tym grup podwyższonego ryzyka, organizacja imprezy wynikającej z tematyki programu, utrwalanie postaw abstynenckich w środowisku dzieci i młodzieży i dorosłych oraz promowanie zdrowego stylu życia poprzez zajęcia rekreacyjne – tenis ziemny, zajęcia z tańca, piłki nożnej, rekreacyjne (wolontariat) oraz zajęcia z programu "Spójrz inaczej" .

Działanie zrealizowano w wakacje letnie. Programem objętych zostało 65 dzieci z kilku gmin powiatu czarnkowsko-trzcianeckiego. Projekt dofinansowany ze środków Wielkopolskiego Urzędu Wojewódzkiego.

Kwota pozyskanej dotacji: 5000 złotych.