Festyn Połajewo

20 maja 2018 roku już po raz ósmy, zorganizowany został festyn PIESZO, KONNO, KAJAKIEM, NA KOLE, zorganizowany przez Czarnkowsko – Trzcianecką Lokalną Grupę Działania. Nie mogło zabraknąć tam i nas Fundacji Edukacji i Rozwoju Centrum Wszechświata. Gmina Połajewo, która była gospodarzem tegorocznej edycji, chętnie witała miłośników aktywnego wypoczynku.

Kolejna edycja festynu to dowód na to, że wspólnie połączone siły, dają pozytywne efekty. Miejsce, pogoda oraz zaangażowanie tak wielu miłośników aktywnego wypoczynku stworzyły niepowtarzalny klimat.

Festyn obfitował w wiele atrakcji. My jako fundacja pokazaliśmy dzieciom próbkę tego, jak rozbudzić ich aktywność poznawczą oraz rozwinąć zainteresowania.

Rozwijanie aktywności dzieci, poszerzanie wiadomości o otaczającym ich świecie, to dobra okazja do uświadomienia dziecku, że wiedza to potęga! Nie musi być jednak nudne jej przyswajanie! Poprzez gry i zabawy zachęcaliśmy dzieci do uczestnictwa w programie, który przyświeca naszej fundacji.

Na festynie nie zabrakło również przedstawicieli samorządów, a także instytucji, dla których ważny był cel jaki przyświecał temu przedsięwzięciu.

My również dziękujemy za możliwość uczestnictwa w festynie! Zapraszamy również wszystkich za rok!