Akademia Nauki

Powstała w roku 1998 roku.
Od początku istnienia Akademii opracowujemy nowatorskie programy edukacyjne podnoszące sprawność czytania i uczenia się dla dzieci, młodzieży, dorosłych.

Misja Akademii

To propagowanie stylu naturalnego uczenia się, który niesie zadowolenie i poczucie pewności siebie. Chcemy, aby każde dziecko w Polsce mogło uczyć się bez wysiłku. Jesteśmy przekonani, że poprzez docieranie do wewnętrznych zasobów i odkrywanie mocnych stron dzieci, mogą uczyć się one w atmosferze odprężenia i radości.

Nasze programy opieramy na najnowszych zdobyczach psychologii uczenia się oraz na głębokim szacunku dla możliwości twórczych każdego człowieka. Naszą misję realizujemy nie tylko poprzez kursy i szkolenia komercyjne, ale również jesteśmy zaangażowani w programy formatu NON PROFIT, takie jak Szkoła 2020, Akademia Nauczyciela, Akademia Rodzica, Cała Polska Czyta Dzieciom, za co zostaliśmy dwukrotnie uhonorowani Statuetką Kampanii ABC XXI.

Serdecznie zapraszamy na DNI OTWARTE w Akademii Nauki.

Bliższe informacje w sekretariacie Akademii.

Każde dziecko posiada naturalny dar uczenia się. Mózg dziecka reaguje na wszystkie bodźce i doznania z otoczenia i odtwarza je w postaci połączeń pomiędzy swoimi komórkami. Wszystko to, co dziecko wącha, dotyka, bada językiem, widzi i słyszy, wpływa na to w jaki sposób mózg tworzy nowe połączenia i doskonali sam siebie.

Każdy człowiek otrzymał od natury przepiękny dar – dar uczenia się. Od nas wszystkich zależy, jak z niego będą korzystały dzieci. Warto zrobić wszystko, żeby żadne dziecko nie utraciło tego daru. Warto zrobić wszystko, żeby odnaleźć ten dar w sobie.

Akademia Nauki to nowatorskie programy edukacyjne podnoszące sprawność czytania i uczenia się dla dzieci, młodzieży oraz dorosłych. To propagowanie stylu naturalnego uczenia się, który niesie zadowolenie i poczucie pewności siebie. Poprzez docieranie do wewnętrznych zasobów i odkrywanie mocnych stron dzieci, mogą uczyć się one w atmosferze odprężenia i radości.

Programy realizowane przez Akademię Nauki opierają się na najnowszych zdobyczach psychologii uczenia się oraz na głębokim szacunku dla możliwości twórczych każdego człowieka.

Fundacja Edukacji i Rozwoju Centrum Wszechświata pragnie dzięki Akademii Nauki, która rozpocznie swoją działalność od września br., umożliwić dzieciom szeroki dostęp do wiedzy, gdyż umysł dziecka do 6 roku życia posiada największe i najgłębsze zasoby poprzez nieograniczone możliwości poznawcze, a nauka może być przyjemnością.

Akademia Nauki to profesjonalna kadra pedagogów i psychologów, posiadających wyższe wykształcenie i doświadczenie w prowadzeniu zajęć z dziećmi i młodzieżą.

My wiemy, że zabawa jest podstawową potrzebą dziecka i naturalnym sposobem poznawania świata. Zapewnimy Twojemu Dziecku mądrze ukierunkowaną zabawę, doświadczenia, i gry zespołowe prowadzące do zdobycia szerokiej wiedzy i umiejętnego korzystania z niej. Przezwyciężymy nudę, rozbudzając ciekawość i szerokie zainteresowania nauką do odniesienia sukcesu!

Zapraszamy do Akademii Nauki!!!