Festyn Fundacji Zdrówko w Czarnkowie z okazji Dnia Dziecka

Czy wy wiecie, czy wy wiecie,

Ile dzieci jest na świecie?

Kto by to policzyć mógł,

Tyle serc, i rąk, i nóg?

A choć dzieci jest tak dużo,

Wszystkie wspólnej sprawie służą,

Wszystkie pragną, pragną z całych sił,

Żeby świat szczęśliwy był”.

Jan Brzechwa

Dzień Dziecka obchodzony jest na całym świecie i niesie dzieciom bardzo dużo radości. Dlatego w dniu 02.06. 2018 roku na czarnkowskim Placu Wolności Profesor Zabawka wraz z fundacją Zdrówko celebrowali Dzień Dziecka. Przy wsparciu wielu osób przygotowano szereg atrakcji dla najmłodszych mieszkańców Czarnkowa i okolic.

Był to dla dzieci dzień pełen atrakcji i pozytywnych emocji! Dlatego nie mogło zabraknąć również i nas Fundacji Edukacji i Rozwoju Centrum Wszechświata. Dzięki naszej obecności dzieci mogły w sposób kreatywny wyrazić swoje emocje. Promując Akademię Nauki, która rozpocznie swoją działalność od września, pokazaliśmy najmłodszym czym jest naturalny dar uczenia się.

Mimo upalnej pogody dzieci bawiły się wyśmienicie. Upał gasiły pyszne lody, które ufundowali wicestarosta powiatu – pan Jacek Klimaszewski i pan Bogdan Tomaszewski, a swoją obecnością imprezę uświetniły gwiazdy muzyczne – Bartek Tecław i Błażej Drab.