Akademia Świadomego Rodzica - warsztaty

Fundacja Edukacji i Rozwoju Centrum Wszechświata oficjalnie rozpoczęła swoją działalność. Odbyło się to w obecności uczestników i zaproszonych gości warsztatów Akademii Nauki.

Działania Fundacji zorientowane są na popularyzację nowoczesnej edukacji oraz wspomaganie wszechstronnego rozwoju dzieci, młodzieży i dorosłych. Docieramy do wewnętrznych zasobów człowieka i rozwijamy jego możliwości. Podnosimy jakość życia człowieka poprzez uczenie, czyli - w jaki sposób można pełniej wykorzystywać niewiarygodne możliwości swojego umysłu.

Zapewniamy dzieciom opiekę podczas ich czasu wolnego oraz w wakacje letnie i ferie zimowe w formie zajęć pozalekcyjnych i Półkolonii Za Jeden Uśmiech.

Od września 2018 roku w 20 - lecie istnienia Akademii Nauki rozpoczynamy działania w Czarnkowie. 12 czerwca przeprowadziliśmy Kampanię Społeczną - Akademię Rodzica w ramach Akademii Nauki. Kampanię honorowym patronatem objął Starosta Powiatu Czarnkowsko - Trzcianeckiego oraz Wójt Gminy Czarnków, patronatem medialnym Portal Internetowy PCT 24. Bardzo dziękujemy!

Warsztat pt. “Indywidualne wzorce uczenia się” przeprowadziła Olga Wojciechowska z Akademii Nauki. Dziecko, które otrzymuje umiejętne wsparcie od otoczenia, ma szansę pełniej korzystać z szerokiego wachlarza swoich olbrzymich możliwości i lepiej radzi sobie w życiu. Ciekawa, psychologiczna przygoda. Warsztaty prowadzone z dużą dawką humoru zainspirowały do odnajdywania nowych rozwiązań i wprowadzania drobnych zmian, które mogą czasem przynieść zaskakujące rezultaty.

Akademia Nauki od początku istnienia opracowuje nowatorskie programy edukacyjne podnoszące sprawność czytania i uczenia się dla dzieci, młodzieży i dorosłych.

Akademia Nauki to też propagowanie stylu naturalnego uczenia się, który niesie zadowolenie i poczucie pewności siebie. Chcemy, aby każde dziecko mogło uczyć się bez wysiłku. Jesteśmy przekonani, że poprzez docieranie do wewnętrznych zasobów i odkrywanie mocnych stron dzieci, mogą uczyć się w atmosferze odprężenia i radości. Uczymy czytać dzieci już od 3 - go roku życia!

Programy oparte są na najnowszych zdobyczach psychologii uczenia się oraz na głębokim szacunku dla możliwości twórczych każdego człowieka. Akademia Nauki swoją misję realizuje nie tylko poprzez kursy i szkolenia komercyjne, ale również jest zaangażowani w programy formatu NON PROFIT, takie jak Szkoła 2020, Akademia Nauczyciela, Akademia Rodzica, Cała Polska Czyta Dzieciom, za co została dwukrotnie uhonorowana Statuetką Kampanii ABC XXI.

Serdecznie zapraszamy na DNI OTWARTE w Akademii Nauki od 10 września 2018.

Bliższe informacje na stronie internetowej:

www.FundacjaCentrumWszechswiata.pl oraz biurze Fundacja Centrum Wszechświata ul. Kościuszki 88/21, 64-700 Czarnków; biuro czynne od poniedziałku do piątku w godz. 7:30 -11:30 ; tel. 790 799 290