Półkolonie Za Jeden Uśmiech w Wieleniu

Tegoroczne letnie Półkolonie Za Jeden Uśmiech , zorganizowane przez Stowarzyszenie Rozwoju Lokalnego Dynia oraz Fundację Edukacji i Rozwoju Centrum Wszechświata, odbyły się tradycyjnie w Wieleniu. Dzieci integrowały się poprzez gry i zabawy programu profilaktycznego “Spójrz inaczej”, poznawały siebie – swoje mocne strony, rozwijały sportowe umiejętności i artystyczne talenty, przeżyły leśną przygodę, a dziesiątki dziecięcych uśmiechów sprawiły, że zgrana ekipa opiekunów bawiła się świetnie! Wszystkie dzieciaki, od najmłodszych - pięcioletnich, do najstarszych - trzynastoletnich, uczestniczyły od rana do popołudnia w zajęciach zorganizowanych w murach Szkoły Podstawowej nr 1 im. Henryka Sienkiewicza w Czarnkowie oraz Szkoły Podstawowej nr 1 im. Kazimierza Wielkiegow Wieleniu. Wykonywały prace plastyczne, brały udział w grach drużynowych, pływały na czarnkowskim basenie, uczestniczyły w zabawach i grach sportowych, rozwijały kreatywność poprzez wykonywanie artystycznej pracy. Półkoloniści byli w Mężyku i tam - survival, slacline, bitwa o flagę, strzelanie z łuku.

Byliśmy również na spacerze do urzędu, gdzie gościła nas Pani Burmistrz Miasta i Gminy Wieleń Elżbiety Rybarczyk, której przekazaliśmy zaproszenie na piątkowe podsumowanie Półkolonii Za Jeden Uśmiech. Zorganizowanie wypoczynku dla dzieci byłoby niemożliwe, gdyby nie wsparcie Pani Burmistrz Gminy Wieleń - Pani Elżbiety Rybarczyk, Banku Spółdzielczego z Wielenia, Szkoły Podstawowej nr 1 z Wielenia i Czarnkowa oraz Miejsko - Gminnego Ośrodka Kultury w Wieleniu.

Bardzo dziękujemy!
Ewa Matuszczak