--> FORMULARZ ZAPISÓW

Fundacja Edukacji i Rozwoju Centrum Wszechświata proponuje edukację i wspomaganie wszechstronnego rozwoju dzieci, młodzieży i dorosłych.

Docieramy do wewnętrznych zasobów i rozwijamy możliwości człowieka.

Podnosimy jakość życia człowieka poprzez uczenie, w jaki sposób można pełniej wykorzystywać niewiarygodne możliwości swojego umysłu oraz ograniczanie napięć i stresów związanych z uczeniem oraz zapewniać będziemy opiekę podczas godzin popołudniowych dzieciom oraz wakacji letnich i ferii zimowych w formie półkolonii.

Prowadzimy działania skierowane do dzieci i młodzieży w formie edukacji skoncentrowanej na jednostce.

Odbiorcą jest przedszkolak, uczeń szkoły podstawowej i średniej, który dzięki naszemu wsparciu uzyska samoświadomość i pewność swoich kompetencji. Podejmujemy działania ukierunkowane na budowanie relacji z dziećmi, rodzicami, opiekunami.

Działania nasze skierowane są nie tylko do młodzieży, ale i do osób pracujących z młodzieżą, które poszukują aktywnych i skutecznych metod pracy.

MISJA

Dzięki pasji zespołu pracowników pobudzamy do indywidualnego rozwoju, odkrywania naturalnych predyspozycji, wzmacniania silnych stron, stwarzając jednocześnie miejsce pracy.

WIZJA

Będziemy dobrze zorganizowanym i rozwijającym się Centrum Edukacji - zespołem pasjonatów, którzy wspomagają dzieci i rodziców oraz nauczycieli i opiekunów w odkrywaniu i rozwijaniu naturalnych talentów oraz pasji, uzupełniając system edukacji innowacyjnymi, sprawdzonymi działaniami opartymi na diagnozie rynku oraz potrzeb.

Miejsce to jest owocem naszego marzenia o stworzeniu miejsca wyjątkowego, gdzie każdy może doświadczyć swego ogromnego potencjału, odkryć go i rozwinąć.

Z pasją tworzymy i realizowaniu atrakcyjne i skuteczne programy efektywnej nauki dla dzieci, młodzieży i dorosłych.

Innowacyjne metody nauczania zapewniają osobom uczącym się w naszej placówce bardzo dobre rezultaty i wysokie wyniki w nauce.

Uczymy jak się uczyć a także: wiary we własne siły, odkrywania swoich mocnych stron i budowania relacji z innymi.

Wierzymy, że rozwój w sferze intelektualnej przyczynia się do uświadomienia sobie swego ogromnego potencjału. Buduje poczucie sprawczości i przekonanie „poradzę sobie.”

Udział w naszych programach to korzyść na całe życie.

Zapraszamy do miejsca gdzie nauka przeplata się z zabawą i rozwojem.

Do zobaczenia!
Ewa Matuszczak z Zespołem :)
Ewa Matuszczak: Kocham wolność i kocham co nowe. Z wykształcenia jestem nauczycielką, której pasją jest praca z młodymi ludźmi. Działam również w organizacjach pozarządowych, z powodzeniem w partnerstwie z samorządem i biznesem, animując czas wolny dzieci i młodzieży, spełniając się jako liderka inicjatyw lokalnych. Zrealizowałam wiele projektów edukacyjnych, artystycznych i rekreacyjnych dla młodych, jak również działań skierowanych na rozwój kompetencji społecznych. Obecnie moim priorytetem jest by ujawniać pozytywne i rozwojowe strony edukacji. Powołałam do życia Fundację Edukacji i Rozwoju Centrum Wszechświata, gdyż ważne jest dla mnie, by każdy z Was odkrył, że jest w centrum i centrum wszechświata :).

Mirosława Jahns: Nauczycielka języka polskiego. Kocha uczyć, kocha ludzi, kocha dzieci, z pasją przekazuje wiedzę i zachęca do pokochania!

Iwona Łukanowska: Kochająca mama. Metodami wychowawczymi zagięłaby niejednego pedagoga i terapeutę. Cudowna przyjaciółka, otwarta na drugiego człowieka.

Justyna Wika: Z zawodu nauczyciel języka polskiego z 10 letnim doświadczeniem. Uwielbiam pracę z dziećmi, ponieważ również i ja uczę się od nich czegoś nowego. W to, co robię angażuje się całą sobą, a przy tym dobrze się bawię. Kocham zdobywać wiedzę, która jest czymś niesamowitym, uczy, rozwesela, ale przede wszystkim wzbogaca.

Hanna Włodarczak: Jestem Hania, nauczyciel z wykształcenia, trener z ciekawości. Praca z dziećmi pozwala na zachwycanie się prostymi słowami, prawami natury i fantastyczną osobowością każdego małego, młodego człowieka. Podczas zajęć w Akademii Nauki trenujemy nasze oczy, by widziały więcej. Ćwiczymy nasze zdolności społeczne, by poradzić sobie w codziennym życiu. Integrujemy się, ponieważ w grupie siła i moc tworzenia. Mierzymy czas czytania, odliczamy minuty sprawdzając naszą koncentrację, trzymamy kciuki,, by eksperymenty pokazały nam tajemnice fizyki i chemii. A jak jest nam zimno, to pijemy pyszną herbatkę. W końcu wysiłek umysłowy to ogromna praca dla naszego organizmu a przełamujemy granice, bo po co robić rzeczy łatwe?

Natalia Wójcik: Dzień dobry, cześć i czołem – jestem Natalia, zachwyca mnie praca z dziećmi.

Barbara Jurcz: Witam Wszystkich, którzy to czytają :) Bardzo się cieszę, że mogę uczestniczyć w dziele, który przynosi tyle dobrego dla młodszych i starszych dzieci. Chociaż moja praca polega na prowadzeniu rachunkowości Fundacji, to atmosfera jaka tu panuje przenika na wszystkich pracowników. Jest to miejsce bardzo przyjazne, tutaj dzieci czują się wspaniale. Nasza zgrana kadra zawsze dba o to, żeby wszystkie aktywności jakie prowadzimy czyli półkolonie latem i zimą , Akademię Nauki czy Urodzinki z Heweliuszem były bardzo ciekawe, rozwojowe i bezpieczne. Zapraszamy Wszystkich do zainteresowania się naszą pracą, może znajdzie się coś ciekawego i Dla Ciebie :) Pozdrawiam :)

Dorian Jarosz: Na codzień jestem nauczycielem wychowania fizycznego. Sport od zawsze odgrywał ważną role w moim życiu i w połączeniu z pracą z dziećmi w szkołach czy na innych zajęciach sportowych daje mnóstwo satysfakcji! Na półkoloniach animuje czas wieloma zajęciami sportowymi, w których to okazja jest poznać nowe zabawy i rywalizować w różnych konkurencjach sprawnościowych! PS. Jak widać na zdjęciu na półkolonii nie tylko dzieci się dobrze bawią!:)

Artur Geremek: Jestem nauczycielem historii i wiedzy o społeczeństwie. Mam wiele pasji jak prawdziwy humanista. Prowadzę Teatr TU nagradzany na wielu konkursach w całej Polsce i Klub Turystyczny "Vagabundus". Interesuje się sportem. Trenuje z dziećmi piłkę nożną, a sam uprawiam wspinaczkę i triathlon. Obecnie zakładam pierwszą w naszym powiecie drużynę Ultimate Frisbee. Aktywność to moje drugie imię 😉

Przemek Lizakowski: Jestem mężem cudownej Martyny, tatą trójki wspaniałych dzieciaków: Jasia, Elizy i Nataniela. Jestem nauczycielem, korepetytorem, fotografem, miłośnikiem gór i pieszych wędrówek, w wolnym czasie gram na gitarze, rysuję, wędkuje i buduje z dzećmi pojazdy i budynki z klocków Lego. Od dziecka chciałem dobrze nauczyć się mówić w języku angielskim, dziś wiem, że jest to bardzo praktyczna umiejętność, która ułatwia mi naukę innych dziedzin, podróżowanie i posiadanie przyjaciół na całym świecie. Mieszkając w czterech różnych krajach na świecie mogłem się swobodnie porozumiewać z ludźmi z różnych stron świata, pracować i studiować w języku angielskim. Uważam,iż każde dziecko rodzi się geniuszem, posiada wrodzoną ciekawość i otwartość na poznawanie nowych rzeczy. Jako dorośli nie powinnismy zaburzać ich naturalnego procesu nauki - dzieci uczą się w zabawie, eksperymentuja, obserwują, naśladują i próbują nowych rzeczy i dobrze się przy tym bawią. Wierzę, że mogą efektywnie uczyć się nowego języka jeśli tylko pozwolimy im pozostać sobą.
Pracujemy w oparciu o autorskie programy i podręczniki. Dodatkowo corocznie inwestujemy w materiały dydaktyczne do zajęć i ciekawe rekwizyty co przekłada się na wysoką jakość zajęć. Prowadzimy kursy w sposób barwny i różnorodny z wykorzystaniem nietuzinkowych pomocy i książek. Tak prowadzone zajęcia gwarantują dzieciom niezwykłe przeżycia, zachęcają do nauki i rozwijają pasje.
Dziecko, które rozpocznie u nas naukę może ją kontynuować w kolejnych latach. Nasze programy mają układ spiralny. Metody i narzędzia, które wprowadzamy na danym poziomie, pogłębiamy na następnym. A wszystko w formule treningów, zabawy i eksperymentów. Każdy program to nowa gra fabularna, która łączy ze sobą wszystkie elementy kursu.
Zapisy do naszej Akademii Nauki trwają przez cały rok. Organizujemy bezpłatne lekcje pokazowe, na których możesz się przekonać jak pracujemy.

Pierwsze już od 9 do 20 września 2019 roku w Trzciance i Czarnkowie.

DNI OTWARTE AKADEMII NAUKI
9 – 13 WRZEŚNIA – /16:30 – 18:30 / TRZCIANKA
16 – 20 WRZEŚNIA – /16:30 – 18:30/ CZARNKÓW

TRZCIANKA ul. Chopina 36